N** D******* '****** B**** K****** Z****'s avatar'
N** D******* '****** B**** K****** Z****3 minggu yang lepas inResume Review

penting ke ATS resume checker?

Nak tanya korang dlm forum ni sama ada penting sgt ke utk kita check ATS checker dlu sebelum kasi resume kita dkt bakal majikan?

 
0
a*** a****'s avatar'
a*** a****4 minggu yang lepas inResume Review

Dalam resume patut bewarna atau tak?

Nak tanya korang dlm forum ni sama ada resume ni kan, kita patut buat tanpa warna atau macam mana ye?

 
0
muhd arif qusyairi's avatar'
muhd arif qusyairi1 bulan yang lepas inResume Review

reka rekaan resume untuk mendapat kerja

nak tanyaa kalau saya reka reka pengalaman kerja. adakah pihak company yang saya apply tu akan tahu yang saya hanya menipu tentang pengalaman kerja saya sebelum ni akan k... Read more
0
Aditya Sahid's avatar'
Aditya Sahid2 bulan yang lepas inResume Review

How we make sure our resume is already ATS friendly

  1. what the data need to be shown in our resume?

  2. do we need to show our ability in visualization?

 
1
I****** N*******'s avatar'
I****** N*******3 bulan yang lepas inResume Review

Saya rasa kurang mendapat peluang pekerjaan.. perlukah saya buang Master dari resume saya? Saya cuba apply bidang marketing tetapi tidak mendapat tempat kerana penglaman kerja tiada.

Ada laman web atau tempat untuk saya tambah skill saya, terutamnya dalam bidang marketing 
0
S****** B**** A****'s avatar'
S****** B**** A****6 bulan yang lepas inResume Review

Majikan tidak memberi warning letter dan terus terminate saya

Salam hi, saya nk penjelasan, saya dah kerja selama 6 bulan , masih dikira dalam tempoh percubaan, manager hold saya punya surat confirmation letter , kemudian sekarang d... Read more
0
S*** S****'s avatar'
S*** S****1 tahun yang lepas inResume Review

Saya nak tanya sedikit. Saya ni fresh grad, kiranya baru sahaja habis internship. Saya keliru sebenarnya dengan contoh resume bagaiman yang paling sesuai sebagai seorang fresh grad.

Hi saya terjumpa komuniti ni dan saya rasa sangat bagus kerana komuniti disini sangat aktif dalam menjawab soalan. Saya nak tanya berkenaan contoh resume. Saya seorang fr... Read more
7
Norazlina Ghazali's avatar'
Norazlina Ghazali2 tahun yang lepas inResume Review

Ingin tukar bidang dengan menambah pendidikan yang berkait secara separuh masa.

Saya ingin mencari peluang pekerjaan dalam bidang HR kerana ia adalah minat saya dah oleh itu saya telah sambung belajar. Mohon bagi tips cara nak dapatkan kerja kerana p... Read more
0
Norazlina Ghazali's avatar'
Norazlina Ghazali2 tahun yang lepas inResume Review

Ingin tukar bidang dengan menambah pendidikan yang berkait secara separuh masa.

Saya ingin mencari peluang pekerjaan dalam bidang HR kerana ia adalah minat saya dah oleh itu saya telah sambung belajar. Mohon bagi tips cara nak dapatkan kerja kerana p... Read more
0
MUHAMAD ZAIRUL IKHWAN BIN MOHD RADZI's avatar'
MUHAMAD ZAIRUL IKHWAN BIN MOHD RADZI2 tahun yang lepas inResume Review

Hi, nama saya Muhamad Zairul Ikhwan bin Mohd Radzi. Berumur 21 tahun. Baru sahaja tamat pengajian dalam jurusan diploma pengurusan perniagaan. Masih mencari kerja tetap.

Saya berminat dalam bidang logistik, dan sekarang berkeja sebagai part timer di kazada logistik. 
1
MUHAMMAD FARID BIN ABD WAHID's avatar'
MUHAMMAD FARID BIN ABD WAHID2 tahun yang lepas inResume Review

Saya baru habis belajar Diploma Media Graphic dan sedang mencari kerja pereka grafik Ulu Tiram, Johor. Jika pekerja lain pun boleh, tidak membabitkan grafik.

Mahir 1. Adobe CS6 & CC 2. Microsoft Office Word & PowerPoint 3. OnlyOffice 4. Install Software PC/Laptop 5. Re-format Windows OS 
0