M****** R**** R****'s avatar'
M****** R**** R****3 hari yang lepas inResignation Concerns

Bolehkah saya buat surat berhenti kerja 24jam

Saya sudah bekerja selama 1tahun lebih. Berniat untuk cari kerja lain sebab tidak tahan dengan management di company ini. Di sebabkan kami tidak di beri salinan policy ya... Baca lagi
0
N** S******* A*** B**** A**** J****'s avatar'
N** S******* A*** B**** A**** J****4 hari yang lepas inResignation Concerns

Macam mana nak kira tarikh berhenti kerja berdasarkan cuti tahunan masuk tiap2 bulan?

Saya nak bagi notis 2 bulan untuk resign seperti contoh 30/4/2024 bagi surat dan effective bermula 2/5/2024 (1 May public hari buruh). Persoalan saya bekerja 6 hari waktu... Baca lagi
0
R***** R*****'s avatar'
R***** R*****1 minggu yang lepas inResignation Concerns

kontrak menyatakan perlu notis berhenti kerja 3 bupan awal

saya ada pertanyaan mengenai resign dari company..dlm contract menyatakan perlu 3 bulan notis sebelum berhenti kerja..mengikut akta pekerja jika tempoh kerja kurang dari ... Baca lagi
0
M******* S******** B** S****'s avatar'
M******* S******** B** S****3 minggu yang lepas inResignation Concerns

Ada isu ker kalau hantar resign letter 2 kali?

Awal bulan 3 saya dh hntr surat resign notis sebulan tpi pertengahan bulan sye tarik balik surat tu sbb isu dgn syarikat baru. Hujung bulan pulak sye dpt offer dri syarik... Baca lagi
0
N** N**** A**'s avatar'
N** N**** A**3 minggu yang lepas inResignation Concerns

Berhenti kerja tanpa notis

Hai nk tanya, kalau berhenti kerja tanpa notis majikan boleh saman ke? Saya tak sign sebarang surat tawaran kerja.

 
1
N** A***** B**** M*** J******'s avatar'
N** A***** B**** M*** J******3 minggu yang lepas inResignation Concerns

GAJI KENA TAHAN WALAUPUN DAH BAGI NOTIS? KENAPA PERLU DITAHAN? DIA KATA MANA-MANA COMPANY PUN BEGITU.

hai, notis sebulan saya berbaki lagi 2 hari. tadi saya bertanya kepada HR adakah gaji terakhir saya akan dibayar seperti biasa? HR jawab mana-mana syarikat pun akan tahan... Baca lagi
1
A***** A****'s avatar'
A***** A****4 minggu yang lepas inResignation Concerns

Berhenti kerja kerana tidak kena dengan jiwa sebagai seorang promoter

Hai saya nak tanya, saya rasa nak berhenti sebab tidak kena dengan jiwa saya sebagai promoter, tapi dalam surat perjanjian notis kena bagi sebulan sebelum berhenti, so bo... Baca lagi
0
N**** D*****'s avatar'
N**** D*****4 minggu yang lepas inResignation Concerns

HANTAR SURAT RESIGN TAPI SUDAH AMBIL CUTI SEMINGGU KERANA MC

Pekerja saya telah menghantar surat resign notis 1 bulan, lepas dia hantar surat, dia cuti selama seminggu kerana MC, apakah syarikat saya patut buat? Adakah resignation ... Baca lagi
0
Muhammad Saufi Fadzid's avatar'
Muhammad Saufi Fadzid1 bulan yang lepas inResignation Concerns

Saya seorang pekerja dalam tempoh percubaan, saya mahu bertanya berapa lamakah notis yang patut saya berikan jika dalam offer letter tidak dinyatakan tentang notis

 
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****1 bulan yang lepas inResignation Concerns

Saya seorg MT yang belum posting lagi, adakah saya boleh berhenti dlm tempoh 24 jam?

Hi, saya seorang trainee dan sedang dlm tempoh latihan 2 minggu. Latihan saya masih berbaki seminggu lagi. Persoalannya bolehkah saya berhenti dlm tempoh 24 jam kerana ke... Baca lagi
0
U** F***** B**** M*** B*****'s avatar'
U** F***** B**** M*** B*****1 bulan yang lepas inResignation Concerns

BOLEHKAH HANTAR SURAT BERHENTI KERJA 2MINGGU? TIADA SEBARANG KONTRAK.

Saya bekerja semula di syarikat lama saya tak smpai 1bulan. Sepanjang saya tiada mereka tiada staff, jdi saya memilih untuk bersama mereka semula. Namun, mereka mula lep... Baca lagi
0
M****** N******** Y**** *'s avatar'
M****** N******** Y**** *1 bulan yang lepas inResignation Concerns

Mahu berhenti dalam tempoh 24 jam selepas tamat tempoh percubaan

Saya baru saja habis tempoh percubaan dalam 3 bulan dan belum di tawarkan kan tawaran kerja tetap Dan juga saya mahu berenti kerja , akan tetapi saya apabila offer lette... Baca lagi
0
M****** N******** Y**** *'s avatar'
M****** N******** Y**** *1 bulan yang lepas inResignation Concerns

Berhenti kerja masa tempoh percubaan adakah ianya boleh ????

Saya sudah 3bulan di company ni, tak tahan dengan management,boleh ke saya berhenti 24jam or 2 minggu 
0
U** F***** B**** M*** B*****'s avatar'
U** F***** B**** M*** B*****1 bulan yang lepas inResignation Concerns

BARU KERJA TAK SAMPAI 1 BULAN BOLEH KE BAGI NOTIS BERHENTI KERJA 2 MINGGU?

Saya diterima masuk ke company lama saya. Dalam LOE dlm tu menyatakan Contract saya 3bulan. Saya rasa ingin berhenti kerana saya rasa kosong, tak ada jiwa. Bolehkah saya... Baca lagi
0