N** F******* A****** B* H******'s avatar'
N** F******* A****** B* H******2 minggu yang lepas inAbout Probation

Company ingin menukarkan dari kontrak percubaan kpd ejen jualan sahaja.

boleh ke company tukarkan dri kontrak percubaan sebagai pekerja kepada ejen jualan yang bukan merupakan pekerja tetapi perlu ikut peraturan kerja yang sama seperti kontra... Baca lagi
0
T***** B****'s avatar'
T***** B****1 bulan yang lepas inAbout Probation

boleh ke letak pengalaman probation dalam resume kalau berhenti kerja selepas probation adakah ia nampak kita tidak profesional

 
0
A*** b**** a**** r****'s avatar'
A*** b**** a**** r****1 bulan yang lepas inAbout Probation

MAJIKAN MENGUGUT UNTUK MEMBERHENTIKAN KERJA DAN MEMAKSA PEKERJA KERJA LEBIH MASA TANPA DIBAYAR GAJI

Hi saya nak tanya. Saya masih dalam probation selama 3 bulan. Untuk pekerja di bawah probation. Pekerja diberi hak untuk cuti mc tanpa claim balik apa apa bayaran pada m... Baca lagi
0
*'s avatar'
*1 bulan yang lepas inAbout Probation

Gaji semasa probation period sepanjang 3bulan. Sekarang baru kerja 2 bulan

Hi saya masih dalam probation period. Saya ditawarkan gaji rm1500 tanpa apa2 potongan KWSP etx. Saya masuk berkerja pada 3/1/2024. Pada bulan Januari gaji yang saya rm120... Baca lagi
0
A*** A**** R*****'s avatar'
A*** A**** R*****2 bulan yang lepas inAbout Probation

Pengurusan syarikat yang tidak betul dan peraturan-peraturan yang tidak masuk akal

Hai semua saya nak tanya,saya sekarang bekerja didalam syarikat f&b dan masih didalam tempoh percubaan syarikat selama 7hari bolehkan saya menghantar surat berhenti kerja... Baca lagi
0
T**** I***'s avatar'
T**** I***2 bulan yang lepas inAbout Probation

Kena edit surat resign, sbb majikan takut saya buat report dkat JTK

Saya nak tanya, saya dah hantar surat resign sebulan, then majikan minta saya edit resign tersebut untuk tambah ayat “ please add that you will not say anything bad tha... Baca lagi
0
A*** Z*******'s avatar'
A*** Z*******2 bulan yang lepas inAbout Probation

adakah semasa probation period pekerja tidak mempunyai hak untuk mendapatkan payslip?

Assalamualaikum dan selamat petang, Saya merupakan seorang fresh grad dan baru sahaja diterima bekerja sebulan yang lalu. Saya masih dalam probation period. Saya telah me... Baca lagi
0
Nurizzati binti Razali's avatar'
Nurizzati binti Razali2 bulan yang lepas inAbout Probation

Hai, ingin bertanya. Ketika probation period, adakah pekerja probation in termaktub dalam akta kerja 1955?. Adakah pekerja ini layak untuk dapat Annual Leave, Sick Leave berbayar?

 
0
M*** N** A***** S****** B** H****'s avatar'
M*** N** A***** S****** B** H****2 bulan yang lepas inAbout Probation

Dalam tempoh probation, tak sampai sebulan staff resign dan notice 2 minggu perlu dibayar gaji ke ?

Dalam tempoh probation, tender notice 2 minggu mengikut syarat company, akan dibayar gaji ke ? Perkhidmatan sebulan pun tak sampai 
0
N**** F****** M****** K******'s avatar'
N**** F****** M****** K******3 bulan yang lepas inAbout Probation

Boleh ke resign sebab mental health drop tapi still dalam probation

Hi, saya dah bekerja selama sebulan tapi saya tak boleh go dengan kerja tu. Saya kerap menangis sebab stress dengan kerja ni. Saya jadi kemurungan. Saya jauh dari family,... Baca lagi
0
T**** I***'s avatar'
T**** I***3 bulan yang lepas inAbout Probation

Tidak mahu sambung Contract selepas tamat tempoh probation di company.

Saya masih dalam tempoh probation dan bercadang untuk tidak sambung contract after probation. Tapi dalam offer letter mengatakan bahawa kena bayar denda sekiranya berhent... Baca lagi
0
A***** A***'s avatar'
A***** A***3 bulan yang lepas inAbout Probation

Employer sent a vague email as a confirmation letter with no terms stated, is it an applicable confirmation letter? Can I decline?

Hi all, I would appreciate advice on this matter. My probation period started 02/06/23, and ended in 02/12/23. No confirmation letter or anything was communicated to me ... Baca lagi
0
Hnss Zati's avatar'
Hnss Zati3 bulan yang lepas inAbout Probation

Masih dalam percubaan, majikan berikan 3bulan percubaan sebelum diserap sebagai pekerja tetap.

Hi. Saya nak tanya, saya baru kerja dan taksampai sebulan lagi tapi saya dah kerja selama 23 hari . Majikan saya beritahu, 3bulan percubaan dan bulan ke 4 baru diserap ma... Baca lagi
0
H****** K*** B**** M****** H***** K***'s avatar'
H****** K*** B**** M****** H***** K***3 bulan yang lepas inAbout Probation

Majikan tak bayar EPF SOCSO, medical pun tak dapat claim dan kena kerja pada public holiday.

Masa probation majikan kata saya tidak layak untuk dapat EPF, SOCSO dan Medical Claim. Katanya dah confirm baru boleh dapat. Lagi satu payslip pun saya tak dapat bila mi... Baca lagi
0
S******* N** S****** B**** S*** S*********'s avatar'
S******* N** S****** B**** S*** S*********4 bulan yang lepas inAbout Probation

tempoh percubaan nak ambil cuti tetapi HR beritahu tidak boleh , jika sekiranya ambil cuti juga . tempoh percubaan akan di lanjut kan lagi.

Hi , saya baru kerja di satu company ni , 2 bulan . saya nk tahu sama ada kalau dalam tempoh percubaan , pihak HR beritahu bahawa dalam tempoh percubaan pekerja tidak dib... Baca lagi
0