S*** R*****'s avatar'
S*** R*****4 hari yang lepas inAbout Probation

Kalau under probation layak ke MC?

Saya nk tanya...saya ni masih lg under probation jadi saya ni layak ke ats cuti sakit berbayar?

 
0
Aini Roszaiti's avatar'
Aini Roszaiti1 minggu yang lepas inAbout Probation

Jawatan yang diterima tidak sama seperti yang dinyatakan di dalam surat tawaran kerja

Hai min, saya baru seminggu bekerja dan saya dapati jawatan yang saya terima tidak sama dengan yang dinyatakan di dalam surat tawaran. Pada minggu pertama saya membuat ke... Read more
1
A*** I*****'s avatar'
A*** I*****4 minggu yang lepas inAbout Probation

Probation saya 3 bulan sahaja dalam kontrak tapi ini dah masuk bulan ke 4 saya masih lagi probation , boleh ke saya hantar notis berhenti 24 jam ?

Saya start kerja bulan january jadi bulan january bermula percubaan saya , seperti yang dijanjikan dalam kontrak percubaan saya hanya 3 bulan tapi sekarang dah masuk bula... Read more
0
Vee 10's avatar'
Vee 104 minggu yang lepas inAbout Probation

Termination without proper reason for Boss

Hi please help me to clarify .recently I have been terminated ( all of sudden ) from a company under probation period and they just didn’t give a proper excuse . Just tel... Read more
0
N** F******* A****** B* H******'s avatar'
N** F******* A****** B* H******1 bulan yang lepas inAbout Probation

Company ingin menukarkan dari kontrak percubaan kpd ejen jualan sahaja.

boleh ke company tukarkan dri kontrak percubaan sebagai pekerja kepada ejen jualan yang bukan merupakan pekerja tetapi perlu ikut peraturan kerja yang sama seperti kontra... Read more
0
T***** B****'s avatar'
T***** B****2 bulan yang lepas inAbout Probation

boleh ke letak pengalaman probation dalam resume kalau berhenti kerja selepas probation adakah ia nampak kita tidak profesional

 
0
A*** b**** a**** r****'s avatar'
A*** b**** a**** r****2 bulan yang lepas inAbout Probation

MAJIKAN MENGUGUT UNTUK MEMBERHENTIKAN KERJA DAN MEMAKSA PEKERJA KERJA LEBIH MASA TANPA DIBAYAR GAJI

Hi saya nak tanya. Saya masih dalam probation selama 3 bulan. Untuk pekerja di bawah probation. Pekerja diberi hak untuk cuti mc tanpa claim balik apa apa bayaran pada m... Read more
0
*'s avatar'
*2 bulan yang lepas inAbout Probation

Gaji semasa probation period sepanjang 3bulan. Sekarang baru kerja 2 bulan

Hi saya masih dalam probation period. Saya ditawarkan gaji rm1500 tanpa apa2 potongan KWSP etx. Saya masuk berkerja pada 3/1/2024. Pada bulan Januari gaji yang saya rm120... Read more
0
A*** A**** R*****'s avatar'
A*** A**** R*****3 bulan yang lepas inAbout Probation

Pengurusan syarikat yang tidak betul dan peraturan-peraturan yang tidak masuk akal

Hai semua saya nak tanya,saya sekarang bekerja didalam syarikat f&b dan masih didalam tempoh percubaan syarikat selama 7hari bolehkan saya menghantar surat berhenti kerja... Read more
0
T**** I***'s avatar'
T**** I***3 bulan yang lepas inAbout Probation

Kena edit surat resign, sbb majikan takut saya buat report dkat JTK

Saya nak tanya, saya dah hantar surat resign sebulan, then majikan minta saya edit resign tersebut untuk tambah ayat “ please add that you will not say anything bad tha... Read more
0
A*** Z*******'s avatar'
A*** Z*******3 bulan yang lepas inAbout Probation

adakah semasa probation period pekerja tidak mempunyai hak untuk mendapatkan payslip?

Assalamualaikum dan selamat petang, Saya merupakan seorang fresh grad dan baru sahaja diterima bekerja sebulan yang lalu. Saya masih dalam probation period. Saya telah me... Read more
0
Nurizzati binti Razali's avatar'
Nurizzati binti Razali3 bulan yang lepas inAbout Probation

Hai, ingin bertanya. Ketika probation period, adakah pekerja probation in termaktub dalam akta kerja 1955?. Adakah pekerja ini layak untuk dapat Annual Leave, Sick Leave berbayar?

 
0
M*** N** A***** S****** B** H****'s avatar'
M*** N** A***** S****** B** H****4 bulan yang lepas inAbout Probation

Dalam tempoh probation, tak sampai sebulan staff resign dan notice 2 minggu perlu dibayar gaji ke ?

Dalam tempoh probation, tender notice 2 minggu mengikut syarat company, akan dibayar gaji ke ? Perkhidmatan sebulan pun tak sampai 
0
N**** F****** M****** K******'s avatar'
N**** F****** M****** K******4 bulan yang lepas inAbout Probation

Boleh ke resign sebab mental health drop tapi still dalam probation

Hi, saya dah bekerja selama sebulan tapi saya tak boleh go dengan kerja tu. Saya kerap menangis sebab stress dengan kerja ni. Saya jadi kemurungan. Saya jauh dari family,... Read more
0
T**** I***'s avatar'
T**** I***4 bulan yang lepas inAbout Probation

Tidak mahu sambung Contract selepas tamat tempoh probation di company.

Saya masih dalam tempoh probation dan bercadang untuk tidak sambung contract after probation. Tapi dalam offer letter mengatakan bahawa kena bayar denda sekiranya berhent... Read more
0