I****** N*******'s avatar'
I****** N*******7 bulan yang lepas inConflict with Colleague

Saya baru bekerja di office ini. Pada mulanya, ada seorang rakan kerja yang selalu beri tunjuk ajar dan selalu berkata perangai pekerja lain, hampir setiap hari..

Saya buat tak tahu sahaja, kerana itu masalah dia bukan masalah saya dengan pekerja tersebut dan saya tiada hak untuk masuk campur namun saya tetap berhati-hati dengan se... Baca lagi
0
I****** N*******'s avatar'
I****** N*******7 bulan yang lepas inConflict with Colleague

Pergi kerja balik kerja bagai tiada roh dah. kawan kerja ? hanya bercakap atas urusan kerja. jika tiada kerja yang perlu komunikasi tiada percakapan. Pekerjaan yang colleague tikam satu sama lain

Colleague tikam satu sama lain. DIa buat salah dan dia lepaskan pada orang lain dan report direct. Umpama dia langgar orang tapii dia cakap orang langgar dia ha gitu.. Bi... Baca lagi
0
I****** N*******'s avatar'
I****** N*******8 bulan yang lepas inConflict with Colleague

Hilang professionalism dalam sebuah syarikat yang ternama dan

Saya baru masuk company ni.. mula-mula macam okay untuk bulan pertama walaupun nampak beberapa "hole" yg tak kena.. kita fikir positif. Then, start nampak makin lama maki... Baca lagi
0
U** F***** B**** M*** B*****'s avatar'
U** F***** B**** M*** B*****9 bulan yang lepas inConflict with Colleague

Staff sekerja sering cuti ahad dan kerap minta tukar shift pagi (Ahad).

Saya under agency facillity dan saya bekerja as Receptionist. Ada staff awal sebulan dri saya , dia kata tak boleh kerap cuti ahad tapi dia pulak yg sering cuti ahad. Set... Baca lagi
0
N********* b**** y****'s avatar'
N********* b**** y****11 bulan yang lepas inConflict with Colleague

Department ada dua orang termasuk saya dan colleugue tak membantu dalam kerja.

I recently join the company yang saya pernah bekerja sebagai freelance selama setahun 4 bulan sebelum ni disebabkan ex-colleugue inform company nak hire orang bcs she lea... Baca lagi
0
S*** N** A****'s avatar'
S*** N** A****1 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Rakan sekerja yang tak faham dan tak matang walaupun dah berusia 30an

Min, sy tak tahu lah nak ckp macam mana. Kadang mcm da penat. Lagi sy ni muda dari diorang. Sy just buat keje sy je then .. cth la sy bg issues, ada satu hari tu kitorang... Baca lagi
2
S******* R*****'s avatar'
S******* R*****1 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Rasa macam tengah alami burnout punca dari rakan sekerja. Disebabkan dia, saya pun ikut kerja lebih dari waktu bekerja.

Saya dulu tak ada lah rajin sampai dah habis waktu kerja pun masih bekerja. Tapi sejak dua menjak ni, rakan sekerja saya selalu dapat pujian sebab stayback atau buat over... Baca lagi
0
N**** A*** S******* B**** M*** R*****'s avatar'
N**** A*** S******* B**** M*** R*****2 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Saya baru keje 3 bln dalam satu kedai retail ni baru je saya confirm tapi saya dah bagi notis berhenti kerja seminggu lebih

Jadi dieorg kata saya kene bagi notis 1 bln sebab saya baru confirm kalau saya ikut tarikh last yang saya bagi contohnya saya bagi hari ini surat resign dan saya last huj... Baca lagi
0
S******'s avatar'
S******2 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Saya dah bekerja hampir setahun di sebuah syarikat dan bercadang nak resign atas sbb kerja tak menepati skop tp perlu notis 3 bulan atau bayar kadar gaji saya 3 bulan. Saya fikir nk cabut ja skrg

 
0
J**** Z********'s avatar'
J**** Z********2 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Patut ke saya complain dekat bos pasal masalah disiplin rakan kerja saya?

Saya ada problem dengan rakan sekerja saya. Mereka asyik balik kerja 1 jam awal daripada waktu sepatutnya mereka habis kerja dan masuk kerja lambat sepatutnya pukul 8 pag... Baca lagi
0
I***** M*******'s avatar'
I***** M*******3 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Bila rakan sekerja tak buat kerja tapi dapat bonus sama rata, patut tak inform boss?

Aku kerja kat satu company ni dan aku ada sorang teammate dalam team aku yang memang tak buat kerja, kerja dia tak main game, tengok youtube. Boss pulak kalau jenis team ... Baca lagi
1
S*** S****'s avatar'
S*** S****3 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Bila selalu diganggu oleh rakan sekerja sehingga membuatkan kerja tidak selesa.

Cerita kalini lain skit dari yang lain. aku pun tak tahu nak start dari mana. tapi satu, jangan share nama aku, kerja semua. ni cerita paling rare aka tak tahu nak cakap... Baca lagi
1
K********* Z******'s avatar'
K********* Z******3 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Saya dari penang .. Saya bekerja di sebuah kedai baju di penang .. partner kerja problem sikit .. bila dah complain dekat HR , HR tak ada response apa2 ..

Maybe HR dah bagitau partner kerja tapi dia buat perangai lain .. mai kerja pi duduk storeroom .. buat2 rajin lak lepastu .. pastu stock list form semua dia delete apa yg... Baca lagi
1
S*** S****'s avatar'
S*** S****3 tahun yang lepas inConflict with Colleague

Bila office ada gender bias, sedih rasanya.

I nak share something dengan you and I don't mind you to share with others, just let my identity to be a secret ya. I kahwin sebelum I tamat my study, and waktu cari tem... Baca lagi
0