Rakan sekerja yang tak faham dan tak matang walaupun dah berusia 30an
Min, sy tak tahu lah nak ckp macam mana. Kadang mcm da penat. Lagi sy ni muda dari diorang. Sy just buat keje sy je then .. cth la sy bg issues, ada satu hari tu kitorang ada monthly training and biasa la kita just buat keje kita bukannya kaki ngadu kat miss. Dah training tu pasal hygiene. Of course le bgtau kat miss apa yg x okay right i mean dari ... Read More
No Answer Yet


Rasa macam tengah alami burnout punca dari rakan sekerja. Disebabkan dia, saya pun ikut kerja lebih dari waktu bekerja.
Saya dulu tak ada lah rajin sampai dah habis waktu kerja pun masih bekerja. Tapi sejak dua menjak ni, rakan sekerja saya selalu dapat pujian sebab stayback atau buat overtime. Saya pun dah hampir sebulan lah buat OT sebab nak compete. Tapi endup rasa burnout dan productivity pun merosot.
No Answer Yet


N** S****** B**** S****** *
1 bulan yang lepas

Cuba hadiahkan dia perfume


Saya baru keje 3 bln dalam satu kedai retail ni baru je saya confirm tapi saya dah bagi notis berhenti kerja seminggu lebih
Jadi dieorg kata saya kene bagi notis 1 bln sebab saya baru confirm kalau saya ikut tarikh last yang saya bagi contohnya saya bagi hari ini surat resign dan saya last hujung bulan ni saya kene blacklist untuk join kedai tu or mana² kedai retail betul ke?
No Answer Yet


Patut ke saya complain dekat bos pasal masalah disiplin rakan kerja saya?
Saya ada problem dengan rakan sekerja saya. Mereka asyik balik kerja 1 jam awal daripada waktu sepatutnya mereka habis kerja dan masuk kerja lambat sepatutnya pukul 8 pagi tapi datang lewat setengah jam atas alasan beli sarapan dan juga sepatutnya habis pukul 5 ptg balik tapi balik pukul 4 ptg. Kawan2 suruh complaint kat bos tapi saya takut sebab b ... Read More

Carrucci Lewis
1 tahun yang lepas

are you looking for a job we have different vacancies at the airport now contact us via email or number for more info (+601131221309)


Bila rakan sekerja tak buat kerja tapi dapat bonus sama rata, patut tak inform boss?
Aku kerja kat satu company ni dan aku ada sorang teammate dalam team aku yang memang tak buat kerja, kerja dia tak main game, tengok youtube. Boss pulak kalau jenis team tu perform, memang dia tak monitor dah. Yang aku geram kat sini, aku dapat tahu bonus dia sama macam kitaorang yang buat kerja ni. Patut tak aku report dengan boss aku pasal pera ... Read More

M*** H**** b** m*****
2 tahun yang lepas

bagi pendapat Sye perlu menasihati beliau dahulu sebelum inform boss.


Bila selalu diganggu oleh rakan sekerja sehingga membuatkan kerja tidak selesa.
Cerita kalini lain skit dari yang lain. aku pun tak tahu nak start dari mana. tapi satu, jangan share nama aku, kerja semua. ni cerita paling rare aka tak tahu nak cakap macam mana. rare lah. dapat bos "gay". aku ni dah berkahwin, anak pun dah 2. tapi kecik lagi la. nak dijadikan cerita aku ni bekerja la dekat satu company ni, keje bese bese je. t ... Read More

S*** M*** F****
2 tahun yang lepas

zaman sekolah bolehlah kene buli or caci and all . but in a workplace , take action professionally or personally because hari hari kene pergi kerja right .


Saya dari penang .. Saya bekerja di sebuah kedai baju di penang .. partner kerja problem sikit .. bila dah complain dekat HR , HR tak ada response apa2 ..
Maybe HR dah bagitau partner kerja tapi dia buat perangai lain .. mai kerja pi duduk storeroom .. buat2 rajin lak lepastu .. pastu stock list form semua dia delete apa yg sy dah buat .. mmg gila betul

Alisha
1 tahun yang lepas

eh kenapa jadi macam tu? Hmm. susah jugak kalau dah report kat HR tapi tak buat apa apa. Saya suggest sebelum awak complain kat HR, awak kena ada bukti siap siap. so at least dia boleh dikenakan tindakan. some more dia sabotage kerja awak kot. so yeah, kalau macam ni, memang I suggest you cari bukti apa yang dia buat.


Bila office ada gender bias, sedih rasanya.
I nak share something dengan you and I don't mind you to share with others, just let my identity to be a secret ya. I kahwin sebelum I tamat my study, and waktu cari tempat intern okay lagi. Sebab internship je kan, tapi bila nak cari tempat kerja tu, susah sikit sebab sebab bila datang interview je, cakap I ni dah berkahwin, possibility untuk I d ... Read More

N** I***** B**** A**** N*****
4 bulan yang lepas

I nak kahwin this year, but then I need to tukar kerja since my kerja sekarang 2 jam dari tempat kerja and probably pegi 630 pagi balik 9-10 malam, I takut takboleh commit dalam perkahwinan. Wdyt?