N** S******* B**** M*** A***'s avatar'
N** S******* B**** M*** A***2 minggu yang lepas inOther Workplace Issue

Job description not specific in offer letter

Job description not specific in offer letter
I keja kat satu compani china ni, kat offer letter takde tulis specific kerja untuk jawatan I (production statistion), I kena buat kerja 3,4 orang include on-site punya k... Read more
0
A***** A***'s avatar'
A***** A***4 minggu yang lepas inOther Workplace Issue

Ugutan resign dari manager, sy sebagai team leader di sebuah syarikat .

Saya sebgai team leader di sebuah syarikat , dan manager saya menyuruh saya berenti bekerja jika tak suka bekerja dengan dengannya . 
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****2 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Wajarkah saya tidak mahu melakukan OT krn OT tidak dibayar dan OT itu tidak melibatkan bidang tugas saya.

Hello min, saya merupakan PSH disebuah agensi kerajaan (diterima bekerja melalui panggilan telefon tanpa mengetahui skop kerja) dan semasa bertugas, saya diarahkan untuk ... Read more
0
A*************** *'s avatar'
A*************** *3 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Company tutup sebab masalah takda air, semua staff di suruh cuti tapi dipaksa untuk guna AL, kalau tak apply AL akan dikira absent. Apa perlu kami lakukan?

 
0
N********* I**** B**** Z****'s avatar'
N********* I**** B**** Z****4 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Syarikat yang mencurigakan kerana tidak mahu memberikan maklumat berkenaan syarikat.

Saya baru sahaja bekerja 4 hari dan ini merupakan pekerjaan pertama saya as fresh graduate. Saya masih dalam tempoh probation selama seminggu. Saya masih di bawah pemerha... Read more
0
A****** A***'s avatar'
A****** A***4 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Majikan mempersoalkan tantang cuti AL yang di ambil oleh pekerja

Hi, majikan ada hak ke untuk mempersoalakan cuti AL yang di ambil oleh pekerja siap minta bukti??? 
0
Sarinah Abd Rani's avatar'
Sarinah Abd Rani5 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Di transfer ke cawangan lain @hantar notis utk berhenti kerja.

Saya baru 11 bln kerja since opening. telah diarahkn transfer ke cawangan yg baru dibuka 2-3jam perjalanan dri tmpat skrg dgn alasan perlukan pekerja.sya agak terkejut ke... Read more
0
R******* M***** B**** H*******'s avatar'
R******* M***** B**** H*******5 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

KISAH SAYA - MOHON BERI PANDANGAN 1. SLOW LEARNER 2. TINDAKAN PASIF/PROAKTIF 3. KEPERLUAN SOP 4. CARA PERBAIKI DIRI 5. MOVEON KESILAPAN LALU

Mohon pendapat dari semua pembaca. Lebih-lebih lagi yang berpangkat Career Coach, HR. Mohon admin juga rahsiakan details saya! Saya seorang yang biasa-biasa sahaja. Gra... Read more
0
A**** S****'s avatar'
A**** S****7 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Apa yang boleh dilakukan untuk blacklist company yang hanya membawa masuk intern sahaja, memberi kerja seperti pekerja fulltime dengan overtime, tetapi hanya diberi alaun intern RM7** sahaja

Ini cerita yang dibawakan oleh sahabat karib saya, dan saya merasakan ingin membantu tetapi tidak tahu bagaimana. Beliau intern dengan sebuah syarikat perisian, tetapi se... Read more
0
Dablu Khan's avatar'
Dablu Khan9 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Chuangjie Academy: In-depth Analysis of Malaysian Ringgit Trends by Cheong Sheng Hee

We will analyze the recent trend of the Malaysian Ringgit against the US Dollar using Cheong Sheng Hee's "ABC Three-Point Universe" strategy from Chuangjie Academy. The A... Read more
0
Dablu Khan's avatar'
Dablu Khan9 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

[Chuangjie Academy] Cheong Sheng Hee: In-Depth Analysis of Market Dynamics

With the ever-changing global financial markets, the "ABC Three-Point Approach" by Cheong Sheng Hee from Chuangjie Academy provides investors with a unique perspective to... Read more
0
Emmanuel Satau's avatar'
Emmanuel Satau9 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Tanda Tanda Awal Untuk Elak Bekerja Dengan Syarikat Mencurigakan

1. Sekiranya company tersebut sentiasa hiring bagi sesuatu jawatan pada setiap masa, ingatlah, if they always hiring, they always firing. 2. Cakap tak serupa bikin. Pada ... Read more
0
N** F***** B**** S******'s avatar'
N** F***** B**** S******10 bulan yang lepas inOther Workplace Issue

Tak happy even belum kerja.

Saya training untuk 3 minggu dlm 1 company ni. Bayaran time training RM 50 untuk hari lain kecuali sabtu. Kerja 6 dari 7 hari seminggu 8 smpai 5petang dan kerja sy perlu ... Read more
0
S******* R*****'s avatar'
S******* R*****1 tahun yang lepas inOther Workplace Issue

Tak ada kenaikan pangkat dekat tempat kerja lama. Patut buat apa?

kerja dekat bandar dah berkurun lama tapi tak ada kenaikan pangkat, bahkan kerja dah mcm2 aku buat. aku kalau boleh tak nak berhenti sbb orang dekat sini semua baik2 je. ... Read more
0