M*** M******* S***** B** M*** M******* Z**'s avatar'
M*** M******* S***** B** M*** M******* Z**4 minggu yang lepasMauTanya

Dari comp kecik ke comp besar

Hai, sy adlh bekas sales exec/sales admin@manager. Sy nak tanya, mcm mana ya nak yakinkan recruiter comp besar utk terima kita bekerja dkt compnya? Prev comp sy keje adlh comp kecik, kerja pon tak tersusun sbb semua bnde kene pikir sendiri, tiada siapa yg pantau dan tiada proper guideline utk any work. Report buat ikut suka hati, cara nak cari sales pon ikut suka hati, tiada mentor atau senior yg betul2 tahu utk lead kita. Even boss sendiri pon tak tahu how to lead the way. Boss hanya tahu nak result je. So citer dia sy tahu bnde2 basic je lah bab sales ni. So, mcm mana nak yakinkan recruiter comp besar tu ya time iv?

0
Nor Syafiqah's avatar'
Nor Syafiqah4 minggu yang lepas
Untuk meyakinkan recruiter dari syarikat besar ketika sesi temuduga, anda perlu memberikan penekanan kepada kemahiran dan pengalaman yang anda miliki, walaupun daripada syarikat kecil. Tunjukkan bagaimana keputusan jualan anda telah memberikan impak yang positif kepada syarikat sebelum ini walaupun dalam persekitaran yang kurang teratur. Beritahu recruiter tentang usaha dan inisiatif yang anda ambil untuk mencapai matlamat penjualan anda walaupun tiada mentor atau bimbingan yang sempurna dari syarikat sebelumnya. Sertakan contoh-contoh kejayaan anda serta kemajuan dalam karier anda. Buktikan bahawa anda adalah seorang yang proaktif, boleh berdikari, dan mempunyai kemahiran komunikasi yang baik. Hal ini akan membantu meyakinkan recruiter bahawa anda adalah calon yang sesuai untuk bekerja di syarikat besar tersebut.
0