Bebanan kerja yang lebih, terlampau stress dan gaji tidak setimpal dengan kerja..
Salam dan salam sejahtera.. Saya nak luah mengenai kerja saya..saya berkerja dalam sektor pembinaan..saya dah kerja dengan company ni hmpir 4 tahun..sekarang ini,saya terlalu stress dengan kerja..dalam tapak pembinaan tu,kiranya saya seorang la pegang semua jawatan yang ada dalam carta organisasi..saya site supervisor..saya site safety supervisor,s ... Read More

Abdul Hafiz Idlan Bin Mohamad Shuhaimi
1 minggu yang lepas

wsalam , sama la kes. Bebanan kerja terlebih gaji tk setimpal , tapi saya baru kerja 4 bulan. Tgh dilema sma ada nk stay cukupkan 1 tahun atau berhenti


Apa patut bila boss buat kita stress? Mau report dengan siapa?
Saya dah kerja di Syarikat tersebut dah dekat 3 tahun. Tapi bos tidak percaya dan menghargai kan kita walaupun kita buat kerja dengan jujur. Bila kita perform bos langsung tidak meghargai, bila kita drop performance baru nak trigger. Bos selalu tanya soalan bukan2 yang tidak masuk akal. Seperti selalu compare dengan orang yg lagi banyak pengalaman. ... Read More

n****** m*******
2 minggu yang lepas

diam je


Hye, saya nak meluah sikit pasal masalah gaji di tempat kerja saya. Akibat PKP pada bulan Mac dan April yg lepas, company telah mengubah waktu kerja dari 8jam ke 6jam dan memberi UPL kpd pekerja.
Gaji dikira berdasarkn jam kerja dan setiap UPL gaji akan dipotong sehari. Gaji bersih saya dan pekerja lain pada tiap bulan hnya RM600-700 shja sehingga sekarang. Saya ada mengadu kpd org atasan tetapi mereka memberi alasan akibat PKP dan sales kedai berkurang. Wajarkah alasan tersebut walhal PKP sudah pun dilonggarkan sekarang dan sales kedai pu ... Read More

C** N******* A***** B**** C** Z**
2 hari yang lepas

Berlaku pada saya juga, awal2 tu kami terima tapi last2 staff semua tak setuju. Sebab gaji minimum yg kena bayat rm1200. Bukan bayar ikut hari bekerja.


Kadang rasa nak bunuh diri sebab kehidupan ni betul tak adil.
Saya ni anak miskin bandar. Miskin bandar tu lagi sakit dari miskin kampung. Tinggal di rumah PPR. Di diskriminasi di sekolah (mungkin tak nampak sangat tapi realiti tu wujud). Kelas pertama selalunya dimonopoli oleh anak² perumahan kondominium, teres etc. Manakala anak flat mcm saya mostly berada di kelas belakang. Tapi sebab saya jenis kuat berus ... Read More

M****** Z*******
6 hari yang lepas

kehidupan yg Allah SWT beri kt mnusia sntiasa adil.. kadang kita xde apa, tp sihat sentiasa.kdg ada duit byk, tp slalu x sihat. cuma manusia yg tak adil kt diri sndiri. slalu melihat pada satu perspektif sedangkn di pndngn lain kita lg sng..


Kisah realiti aku. aku orang kampung dan perlu tanggung adik beradik aku.
Aku orang kampung, mak abah aku dah tak kerja. Adik adik masih sekolah. So disebab kan aku ni anak sulung, aku terpaksa la bantu sedikit untuk menyara keluarga aku dengan adik aku yang masih sekolah. Nak dijadikan cerita, aku cuba lah cari kerja area kl. Aku rasa semua orang macam ni kot, lari dari kampung pergi kl sebab kat kl lagi banyak peluang ... Read More
No Answer Yet