Alysah Ali
3 hari yang lepas

<p>Kita boleh demand gaji tertakluk pada pengalaman kita. Sebaiknya, awak boleh menambah dalam 10%-30% dari tangga gaji awak secara basic nya. Dari percentage tersebut awak boleh nego dan pastikan awak boleh memberi alasan yang kuat &amp; tahu tahap pengalaman awak yang sebenar. Apabila awak apply kerja, pastikan ianya melebihi dari tangga gaji awa ... Read More


Siti Sarah
23 jam yang lepas

tak payah fikir cakap orang. fikir diri sendiri je dah cukup.


Adib Aiman
1 hari yang lepas

Hi, untuk someone yang ada experience pergi interview lebih dari 10 kali ni, jujur la i cakap you pergi je interview mana mana despite of you thinking you're over qualified or not qualified. Once diaorang dah panggil you interview, usually dioarang nak tengok you ni confidence ke tidak, you tahu job kerja ke tak. That's why penting sangat sangat bu ... Read More


Aisha Syahir
1 minggu yang lepas

saya ada nampak jawapan ni dalam facebook, saya copy balik ya. "Mmg certain industry ada yg kerja 12jam. Itu normal sbb tu hanya kerja 4 hari sbb bersamaan dgn 48jam, sama dgn org yg bekerja normal working hours 8jam. Utk offday tu pulak, either one. Kalo syif start waktu pagi dan berakhir dgn malam, akan rasa offday tu sekejap aje. Tp kalo nak of ... Read More


H******* b**** F****
23 jam yang lepas

Pada pendapat saya, just stay dan accept dahulu position yg company offer. Dapatkan knowledge sebanyak mungkin, build up your skills, sambil tu awak cari juga position dgn gaji yg awak idamkan. then bila awak dah jumpa dan awak yakin awak dah dpt knowledge yg awak nak, pergilah. Insyaa allah semoga dipermudahkan segalanya untuk masa depan awak.